Je bekijkt nu Persluchtverbruik verminderen met IO-Link

Persluchtverbruik verminderen met IO-Link

Harderwijk, november 2022 – Het belang van een exacte inzage in energieverbruik is nog nooit zo groot geweest. Met de persluchtmeter SDG van ifm wordt het energierendement verhogen en kosten besparen makkelijk gemaakt.

De persluchtmeter SDG is een echt allround talent. Dankzij de extra geïntegreerde sensoren voor druk en temperatuur heeft de gebruiker meteen zicht op vier proceswaarden (flow, druk, temperatuur en totale verbruikshoeveelheid), die inzicht bieden in de energie-efficiëntie van de installatie. De proceswaarden kunnen worden bewaakt via het ingebouwde TFT-display en daarnaast snel en eenvoudig via IO-Link worden verstuurd.

Lekkages worden gedetecteerd met behulp van de nauwkeurige doorstromingsbewaking waardoor er eenvoudig op energiekosten bespaard kan worden. Dankzij de hoge herhalingsnauwkeurigheid van de sensor is het mogelijk om de kosten van perslucht exact toe te wijzen aan de desbetreffende productielijn en zo de kostenberekening van de producten te optimaliseren.

De persluchtmeter is de optimale basis voor een energiemanagementsysteem volgens EMAS of DIN EN ISO 50001 en met een breed portfolio nauwkeurige inline-sensoren van DN8 tot DN250 biedt ifm een oplossing voor elke toepassing.

Contact

ifm electronic b.v.

Deventerweg 1 e

3843 GA Harderwijk

www.ifm.com/nl

+ (31) (0)341 – 438 438

info.nl@ifm.com