Je bekijkt nu Het voorkomen van waterslag door slimme software.

Het voorkomen van waterslag door slimme software.

Waterslag treedt op wanneer de stroming van een vloeistof in een gesloten leiding plotseling tot stilstand wordt gebracht. Óók bij het snel openen van een klep in een leiding kan een negatieve drukgolf ontstaan. Deze drukgolf, ook wel waterslag genoemd, kan grote problemen veroorzaken, van geluid en trillingen tot het scheuren of bezwijken van leidingen. Ook kan waterslag schade aanrichten aan pompen, afsluiters en andere leiding- of tank componenten.  

Om dit soort schades te voorkomen heeft Sitomatic een speciale Switch Pack / Controller ontwikkeld voor de proces industrie.
Vanuit de PLC hoeft alleen maar een open of dicht signaal verstuurd te worden om deze unit aan te sturen.

De VC9000 Switch Pack met softclose regelt dan automatisch het geleidelijk openen en sluiten van de afsluiter. Een bijkomend voordeel is dat het tevens bespaard op de aparte bekabeling en u hoeft de unit niet te programmeren zoals bij een positioner.

De Switch Pack met softclose kan een standaard Switch Pack zonder aanpassingen vervangen en hoeft niet ingeregeld te worden in de PLC wat bij een Positioner wel nodig is. Een groot voordeel van de Switch Pack met Softclose is dat deze nagenoeg alle Switch Packs van andere merken kan vervangen zonder aanpassingen aan het systeem. 

De VC9000 Softclose is hiermee ook een aantrekkelijke optie voor bestaande installaties omdat er geen aanpassingen aan de installatie nodig is om deze toe te passen.