Je bekijkt nu De nieuwe Dualis: aandacht voor elk detail voor oppervlakken en contouren

De nieuwe Dualis: aandacht voor elk detail voor oppervlakken en contouren

Nieuw van ifm: de Dualis objectherkenningssensor. Deze contour en pixelcounter in één levert de garantie voor  kwaliteitsborging met een gemakkelijke en direct verbinding naar ProfiNet.

Ontbrekende bevestigingsclips, niet-gefreesde schroefdraden, te veel lijm of een defect onderdeel: de nieuwe Dualis herkent deze – en tal van andere – afwijkingen uiterst eenvoudig. Oppervlakken, contouren, ontbrekende delen of objectoriëntatie kunnen zowel afzonderlijk als in combinatie worden gecontroleerd en geëvalueerd. Dankzij de geïntegreerde daglichtfilter is de Dualis extreem goed bestand tegen extern licht.
De Dualis is in te stellen met de intuïtieve ifm Vision Assistant software. Zelfs complexe taken zijn snel te definiëren. Realtime onderhoudsopties dragen bij aan een betrouwbare kwaliteitsborging. Veranderingen in de continu gecontroleerde beeldscherpte en de beeldhelderheid duiden bijvoorbeeld op een ongewenste foutieve afstelling. In dit geval geeft de sensor automatisch een waarschuwing.

De Dualis is uitgerust met een ifm-geheugenstick waarop de parameters van de applicatie zijn op te slaan. Wanneer de sensor vervangen moet worden, kan met de stick eenvoudig alle benodigde instellingen en parameters overgezet worden naar de nieuwe Dualis. Dit vermindert de werkdruk aanzienlijk.