Je bekijkt nu Non-stop digitale overdracht van sensorsignalen via veldbus

Non-stop digitale overdracht van sensorsignalen via veldbus

Harderwijk, oktober 2022 – Nieuw van ifm: digitale ingangsmodules voor PROFINET en EtherNet/IP. De decentrale DI-modules dienen als gateway tussen binaire sensoren en de veldbus en zijn daarmee een perfecte aanvulling op de reeds beschikbare IO-Link-master familie van ifm.

Met de DI-modules kunnen schakelsignalen direct vanuit het veld via een veldbus verzonden worden. In de veldbustoplogie zijn verder geen overdrachtssystemen vereist. Daarnaast beschikken ze over een hoogfrequente tellerfunctie die via de PLC kan worden geactiveerd. De door de sensor uitgezonden impulsen worden in de module geteld en cyclisch als een tellerpakket naar de besturing gezonden. Dit maakt een exacte telling mogelijk die niet wordt beïnvloed door de cyclustijd van de besturing.

De modules hebben dezelfde bouwvorm, indeling van de poorten en gestandaardiseerde M12-aansluitingen als de reeds beschikbare IO-Link-master-familie van ifm. Dankzij de robuuste behuizing zijn ze dus ook geschikt voor gebruik in de moeilijkste omgevingen met hoge hygiëne-eisen. Daarnaast beschikken ze over verschillende aansluitmogelijkheden voor de voeding: enerzijds een M12-A-gecodeerde aansluiting met 1 x 4 A, anderzijds een M12 L-gecodeerde aansluiting met 2 x 16 A. Deze heeft een daisy-chainfunctie met andere modules van dezelfde productfamilie.