Focus op complete oplossingen voor automatiseringstechnologie

HELUKABEL heeft kabelassemblagebedrijf Sangel Systemtechnik overgenomen

 

Een nieuwe toevoeging aan de HELUKABEL Groep: eind maart 2022 heeft Helukabel GmbH Sangel Systemtechnik GmbH overgenomen. De onderneming, met hoofdzetel in Bielefeld (Duitsland) en vestiging in Plovdiv (Bulgarije), is daarmee het nieuwste lid van de HELUKABEL Group.

 

Sinds de oprichting in 1996 is Sangel Systemtechnik uitgegroeid tot één van de toonaangevende fabrikanten van hoogwaardige, industriële kabelassemblages en complete systeemassemblages voor de machine- en installatiebouw. De onderneming werkt al vele jaren nauw samen met HELUKABEL. “Wij verheugen ons op een verdere intensivering van onze samenwerking en de daaruit voortvloeiende synergie om aan de steeds hogere eisen van onze klanten te kunnen voldoen”, verklaart directeur Frank Sangel, die samen met de rest van het managementteam aan boord blijft.

 

Voor HELUKABEL is de overname van Sangel zinvol voor het productportfolio en een verdere stap op weg naar een systeemaanbieder. Ons doel is om ons aanbod van op maat gemaakte totaaloplossingen verder uit te breiden, met name voor aandrijf- en automatiseringstechniek – ook in samenwerking met onze dochterondernemingen Robotec Systems en EKD Systems. Bovendien stelt de nieuwe samenwerking ons in staat onze internationale activiteiten op het gebied van kabelassemblage uit te breiden – van Europa tot Azië en Noord-Amerika.

 

Meer info:

www.sangel.com.

 

 

 

 

Fotobijschrift:

Sangel Systemtechnik is een toonaangevende fabrikant van industriële kabelassemblages en complete systeemassemblages voor de machine- en installatiebouw.

 

Nieuwbouw Haan

In de toekomst, verwacht wordt in 2025, zullen de andere dochterondernemingen EKD Systems, Sangel Systemtechnik, Robotec Systems en de huidige HELUKABEL-vestiging Rijn-Ruhr worden ondergebracht in een nieuw kantoor in Haan.

“Enerzijds breiden we met de nieuwbouw onze capaciteit uit, zodat we verder kunnen groeien”, legt Andreas Hoppe, Chief Financial Officer bij HELUKABEL, uit. Het doel is om het aantal medewerkers ter plaatse te verhogen van het huidige aantal van 70 tot 150 in 2030. “Anderzijds zijn we in een nog betere positie om onze gezamenlijke capaciteiten te integreren om onze klanten kant-en-klare en op maat gemaakte totaaloplossingen in de elektrische verbindingstechniek aan te bieden.

 

“De stad Haan was in veel opzichten een logische keuze voor de huisvesting van het nieuwe gebouw, voegt Hoppe toe: “De geografische nabijheid van onze vorige locaties is enorm voordelig. Veel van onze bestaande klanten zijn hier immers gevestigd en onze medewerkers hoeven niet langer te pendelen. Ook de uitstekende infrastructuur en de aantrekkelijke ligging midden in de economisch sterke metropoolregio Rijn-Ruhr waren sterke redenen om voor Haan te kiezen.”

 

Bezoek de websites van de andere dochterondernemingen:

 

www.ekd-systems.de

www.robotec-systems.de