Je bekijkt nu <strong>Alles uit de kast met Murrelektronik</strong>

Alles uit de kast met Murrelektronik

Murrelektronik verplaatst componenten uit de schakelkast naar het industriële veld. Daardoor zijn de installatieconcepten transparant, gebruiksvriendelijk en voordelig. Dat komt de concurrentiepositie van klanten ten goede. Ook is het een belangrijke stap op de weg naar Industrie 4.0.

Bespaar op installatietijd
Bouw jouw installatie op dichtbij de verbruikers in plaats van in de schakelkast. Dit heeft een hoop voordelen! Machinebouwers kampen vaak met een tekort aan gekwalificeerd personeel. Ook willen  eindgebruikers stilstandtijden van hun machines voorkomen. Het IO-concept van Murrelektronik biedt de oplossing.  Door IO-modules te verplaatsen naar “het veld” en de IO met voorgeconfectioneerde kabels aan te sluiten wordt een Plug & Play installatie gecreëerd.

De hele levenscylus van een machine is belangrijk
Een geavanceerd elektrisch installatieconcept verbindt alle sensoren en actuatoren in machines of systemen op de meest rendabele manier met de controller of cloudoplossing. De sleutel tot de best mogelijke installatie is het rekening houden met alle fasen van de levens-cyclus van de machine of het systeem. De focus ligt op lage “total cost of ownership” en een “life cycle” die voor alle betrokken partijen winstgevend is.

Voordelen voor de machinebouwer:

  • Veel minder tijd kwijt aan het opbouwen/installeren van de machine/installatie
  • Minder bekabeling nodig heeft
  • Geen grote volle schakelkasten meer
  • Geen meters klemmenstrook aansluiten
  • Monteren/ demonteren ten behoeve van transport naar de eindklant is eenvoudig
  • Aansluitfouten zijn verleden tijd

Voordelen voor de gebruikers:

  • Makkelijk fouten vinden in plaats van het zoeken door middel van kanaalgranulaat en diverse diagnostische opties
  • Eenvoudige en proactieve vervanging van componenten: predictive maintenance
  • Weinig stilstand, hoge machine beschikbaarheid, maximale output
  • Digitalisering van processen en routines

 

 

IO-modules in het veld is dé oplossing voor efficiëntere, flexibelere en rendabelere machines.

Begeleiding van A tot Z  
Er is een grote verscheidenheid aan toepassingen en vereisten van de gebruikers. Daarom is er ook geen kant-en-klare elektrische installatieoplossing en is iedere oplossing een pakket van maatwerk. Murrelektronik is een internationale toonaangevende onderneming in het ontwikkelen en maken van decentrale automatiseringstechniek voor machines en installaties. De applicatie engineer begeleidt iedere klant bij het hele proces vanaf het analyseren tot de implementatie en de evaluatie.

Murrelektronik BV
+31 (0) 85 222 02 82
www.murrelektronik.nl