Je bekijkt nu Gedecentraliseerde I/O-oplossingen voor de Ex omgeving

Gedecentraliseerde I/O-oplossingen voor de Ex omgeving

Ex-goedkeuring van Turcks blok I/O series TBEN-S en TBEN-L maakt voor het eerst schakelkastloze modularisering tot in ATEX Zone 0 mogelijk.

Turck heeft zijn IP67 blok I/O modules in de versies TBEN-S en TBEN-L goedgekeurd voor gebruik in zone 2. De automatiseringsspecialist is daarmee de eerste leverancier die schakelkastloze decentrale automatiseringsoplossingen met ATEX- en IEC Ex-goedkeuring mogelijk maakt en daarmee de vereiste mechanische arbeid, bedrading en ook inbedrijfstellingstijden aanzienlijk reduceert. In combinatie met de apparaten van de IP67 gecertificeerde IMC-interfaceserie is het zelfs mogelijk om intrinsiek veilige signalen uit zone 0 of 1 kastvrij aan te sluiten.

Gebruikers kunnen ook kastloze veiligheids-, RFID-, IO-Link-, controller- of cloud-oplossingen direct in zone 2 implementeren, aangezien nagenoeg het volledige Turck IIoT ecosysteem in deze uitvoeringen wordt aangeboden. Gebruikers moeten ook de TBSG-L, TBSG-S of IMC-SG beschermende behuizingen installeren wanneer ze de I/O oplossingen in Zone 2 implementeren. Ze bieden bescherming tegen schokken en vonken die worden veroorzaakt door het per ongeluk verwijderen van kabels. Toepassingen die FM goedkeuring vereisen, kunnen ook zonder de behuizingen worden gebruikt. De reeks toepassingen met Ex-zones omvat die in verf-, bottel- of farmaceutische fabrieken, alsook die in de voedingsindustrie of houtverwerkende fabrieken.

Met de ARGEE logicasoftware op de I/O modules kunnen autonome toepassingen direct in zone 2 worden geïmplementeerd. Dit is vooral nuttig voor retrofit toepassingen, omdat bestaande besturingssystemen niet hoeven te worden aangepast. Condition monitoring en data-analyse via cloud systemen kunnen nu ook vanuit Zone 2 worden geïmplementeerd zonder dat daarvoor een schakelkast nodig is.