Je bekijkt nu Een plug & play installatie met IO-Link

Een plug & play installatie met IO-Link

Verbindingen leggen is altijd de passie geweest van Murrelektronik. Hun nieuwe IO-Link systeem verbindt daarom niet alleen alles binnenin de machine, maar heeft ook een bijzonder goede verbinding met bovenliggende besturingssystemen en de cloud.

IO-Link staat voor “plug-and-play” installatie in de automatiseringstechniek. Tegen een achtergrond van steeds complexere productieprocessen en fabrieken, waarin meer en meer gegevens worden verzameld en in een netwerk worden opgenomen, creëert IO-Link maximale transparantie van het sensor-actuator niveau helemaal tot aan de cloud.


Murrelektronik heeft zijn IO-Link portefeuille met de IP67 geclassificeerde MVK Pro en IMPACT67 Pro veldbusmodules uitgebreid. De nieuwe modules hebben acht multifunctionele klasse A/B master poorten, twee L-gecodeerde M12 poorten voor het voeden tot 16A, en zijn beschikbaar voor PROFINET, Ethernet/IP en EtherCAT. Veldbusonafhankelijk gebruik is mogelijk via OPC UA, MQTT, JSON REST API – dankzij de geïntegreerde Standardized Master Interface (SMI). Al met al verlagen deze devices de kosten en verhogen ze de productiviteit, terwijl ze nieuwe mogelijkheden bieden voor service en onderhoud. De installatie- en inbedrijfstellingstijd wordt verkort omdat deze modules complex bekabelde, ruimte in beslag nemende schakelkasten kunnen vervangen.

Klaar voor IIOT
Naast zuivere procesgegevens (I/O’s) bieden de nieuwe MVK Pro en IMPACT67 Pro modules ook aanvullende diagnostische gegevens (spanning, stroom en temperatuur) voor elke poort en voor de hele module. Dit stelt operators in staat om afwijkingen op te sporen en hun processen te optimaliseren met behulp van data-analyse. Dankzij de IIOT-protocollen is dit gestandaardiseerd en is er geen controller nodig.

De meest uitgebreide poort ooit – IO-Link klasse A/B masterpoort
De geïntegreerde A/B-poorten zijn echte multitalenten: De functie kan op elke pin worden geconfigureerd – IO-Link, DI, DO, DIO of een combinatie. Automatische omschakeling van de voedingsspanning betekent dat altijd de juiste voedingsspanning, actuatorvoeding voor DO’s en sensorvoeding voor DI’s, wordt gebruikt. Apparaten met een hogere energiebehoefte worden ook rechtstreeks door de module gevoed. Dankzij de 4A-waarde op elke poort is er voor dergelijke apparaten geen externe voedingsbron nodig. De L-gecodeerde M12-poorten maken serieschakeling mogelijk en leveren tot 2 x 16 A stroom, wat de installatie vereenvoudigt en het aantal kabels beperkt. Een plastic en een metalen behuizing en IP67 beschermingsgraad maken deze robuuste mastermodules.

 

Alles voor een IO-Link installatie
De MVK Pro en IMPACT67 Pro veldbusmodules vullen het brede IO-Link assortiment van Murrelektronik verder aan. Deze bestaat uit masters, hubs, converters, apparaten en aansluittechniek. Als systeemleverancier biedt Murrelektronik alles aan wat nodig is om de controller met het sensor/actuator niveau via IO-Link te verbinden. Alles is ontworpen om samen te werken, is geoptimaliseerd voor de toepassing, en komt van één fabrikant.  Dat maakt de implementatie een stuk simpeler.

Klik hier voor nog meer IO-Link highlights >>

Bekijk hier de IO-Link modules in onze online shop >>

Waarom Murrelektronik?

  • Eenvoudige overstap op IO-Link technologie dankzij een compleet plug-and-play systeem
  • Eén systeem voor alle signaaltypes: digitaal, analoog, IO-Link
  • Ontworpen voor IIoT-toepassingen en data-analyse
  • Vereenvoudigt de standaardisatie van machine concepten

Dankzij hun jarenlange ervaring op het gebied van decentrale installatietechniek is Murrelektronik in staat voor hun klanten het juiste concept te ontwikkelen en hen actief te begeleiden bij de planning en inbedrijfstelling.

Met meer dan 3000 medewerkers in ruim 50 landen is Murrelektronik nooit ver weg. Dat betekent korte lijnen en snelle levertijden. De medewerkers denken graag met u mee om tot de beste toepassingen te komen.

Murrelektronik BV
+31 (0) 85 222 02 82
www.murrelektronik.nl