Je bekijkt nu Langere levensduur in kabelrupssytemen

Langere levensduur in kabelrupssytemen

Ontdek nu de nieuwe HELUCHAIN MULTISPEED 522-TPE UL/CSA!

HELUCHAIN MULTISPEED 522-TPE UL/CSA

Met de HELUCHAIN MULTISPEED 522-TPE UL/CSA lanceert Helukabel een nieuwe versie van zijn beproefde kabelrups kabels.

Met de HELUCHAIN MULTISPEED 522-TPE UL/CSA lanceert HELUKABEL een nieuwe versie van zijn bewezen rupskabel. De volledig opnieuw ontworpen kabel biedt gebruikers een scala aan voordelen die bijzonder nuttig zijn in veeleisende omgevingen: van buiten kraansystemen blootgesteld aan fluctuerende temperaturen en weersomstandigheden tot pick-and-place-toepassingen met hoge dynamiek en kleine installatieruimtes.

De eisen voor het gebruik van rupskabels in machine- en installatiebouw blijven toenemen: enerzijds moeten de systemen omgaan met steeds grotere reisafstanden, versnellingen en snelheden, en anderzijds krimpt de beschikbare installatieruimte door steeds compactere ontwerpen. De kabels die in de kabelrupsen worden gebruikt, moeten daarom zeer flexibel en veerkrachtig zijn, maar ook zo dun en licht mogelijk.

Met de HELUCHAIN MULTISPEED 522-TPE UL/CSA biedt HELUKABEL de ideale oplossing voor deze uitdaging: deze doorontwikkeling van de bewezen MULTISPEED 500-TPE UL/CSA sleeplijnkabel heeft een innovatieve buitenmantel van TPE-materiaal. Hierdoor is de kabel tot wel tien procent dunner en vier procent lichter dan vergelijkbare polyurethaan (PUR) versies – met zeer hoge slijtvastheid. Dit bespaart gebruikers waardevolle ruimte in dicht op elkaar gepakte kettingen. Het lagere gewicht zorgt ook voor meer dynamiek in de toepassing. Een andere innovatie is het temperatuurbereik, dat zowel naar boven als naar beneden is uitgebreid. Dit verhoogt aanzienlijk de levensduur van de kabel in veel toepassingen.

Een andere volledig nieuwe functie is de geïntegreerde scheurdraad, waarmee de HELUCHAIN MULTISPEED 522-TPE UL/CSA over langere lengtes gemakkelijk, snel en veilig kan worden gestript. Dit vermindert aanzienlijk de installatietijd. Dankzij de UL- en CSA-goedkeuringen kunnen machine- en installatiebouwers met een exportgerichte aanpak de kabel internationaal gebruiken, waardoor dubbele voorraad wordt vermeden en de documentatie wordt vereenvoudigd.

Buig testen

Met bijna 50 miljoen buigcycli heeft HELUKABEL de nieuwe kabel uitgebreid getest in zijn eigen testlaboratoria.

De bewezen voordelen van de MULTISPEED-serie zijn ook te vinden in de nieuwste versie. Hieronder vallen de kleine buigradius van 5xd, de vulmantel met kruisschotten voor optimale kerngeleiding en het paren/bundelen van zeven kernen om de op hen werkende krachten gelijkmatig te verdelen. De HELUCHAIN MULTISPEED 522-TPE UL/CSA is ook beschikbaar in een afgeschermde versie met maximale dekking om elektromagnetische compatibiliteit (EMC) interferentie te minimaliseren.

Met bijna 50 miljoen buigcycli heeft HELUKABEL de nieuwe kabel uitgebreid getest in zijn eigen testlaboratoria. De HELUCHAIN MULTISPEED 522-TPE UL/CSA biedt gebruikers een zeer functionele, duurzame en efficiënte oplossing voor gebruik in energievoorzieningssystemen. Als systeemleverancier levert HELUKABEL ook volledig klaar-voor-installatie kettingen, inclusief kabels en connectoren, uit één bron.

Ben je nieuwsgierig?

Maak dan een afspraak met HELUKABEL voor een consultatie, en samen zullen we de meest duurzame oplossing voor jouw toepassing ontwikkelen.