Je bekijkt nu Machinedata centraal opslaan & analyseren

Machinedata centraal opslaan & analyseren

De WAGO Cloud is een eenvoudige en intuïtieve oplossing voor het centraal beheren van machinegegevens. Met de cloud hebben gebruikers altijd alles onder controle. De cloud beheert én bewaakt de controllers PFC100 en PFC200 van WAGO, die de gegevens van machines en installaties ontvangen. Deze gegevens kunnen in de cloud geanalyseerd en bijvoorbeeld met behulp van trends en grafieken gevisualiseerd worden. De WAGO cloud overtuigt met eenvoud. De gebruiker heeft de beschikking over alles wat nodig is voor een centrale analyse van gegevens. Binnen enkele minuten kan een PFC-controller met de cloud verbonden worden en kunnen eerste dashboards intuïtief en zonder IT-kennis aangemaakt worden. Dankzij de moderne appstructuur is de cloud overzichtelijk gestructureerd. Dankzij het prepaidmodel en het transparante kostenbeheer heeft de gebruiker de kosten altijd onder controle. Functies kunnen bovendien flexibel aan individuele behoeften aangepast worden.

Microsoft Azure

Als gebruikersinterface voor de WAGO cloudservice kan gebruik worden gemaakt van een webportaal. Dit webportaal wordt gehost bij Microsoft Azure. Via dit webportaal heeft de gebruiker toegang tot functies zoals project-, controller- en gebruikersbeheer, controller status monitoring, alarmfuncties en e-mailnotificaties. Op een dashboard kunnen teksten, tabellen, diagrammen, indicatoren en commandotoetsen comfortabel en overzichtelijk worden bediend. Bij toepassingsspecifieke oplossingen wordt gebruik gemaakt van de REST- of OPC-UA-interface – bijvoorbeeld bij de energiemonitoring of voor zogenoemde “predictive maintenance”-applicaties.

Smart Factory

Gegevens registreren, digitaliseren en winstgevend met elkaar verbinden – dat is de centrale gedachte achter Industrie 4.0. Als interface tussen automatiserings- en informatietechniek komt Cloud Connectivity hieraan tegemoet. Geïnstalleerd op de PFC-controllers van WAGO kunnen machinegegevens via MQTT aan vrijwel iedere cloud overgedragen worden, hetzij Microsoft Azure, Amazon Web Services, IBM-Cloud, SAP-Cloud of de WAGO Cloud. Hier kunnen de gegevens verzameld en voor analysedoeleinden gebruikt worden. Op deze wijze creëert u een echte meerwaarde voor uw bedrijf – hetzij voor de verhoging van de efficiëntie in de productie, voor het energiemanagement of voor de ontwikkeling van aanvullende services en diensten voor uw klanten.

Voordelen WAGO Cloud

  • Directe verbinding tussen veldniveau en cloud
  • Uitbreiding van bestaande installaties met WAGO PFC-controllers als IoT-gateway
  • Decentrale gegevensregistratie en mobiele visualisatie
  • Verbinding met Microsoft Azure, Amazon Web Services, IBM Cloud , SAP-Cloud of andere MQTT-brokers dankzij het gestandaardiseerde MQTT-protocol
  • Hoge mate van veiligheid dankzij TLS-codering

 

Meer informatie: https://www.wago.com/nl/open-automatisering/cloud-automatisering/automatisering-wago-cloud