Je bekijkt nu I/O-apparaten op machineniveau met IP65/67-bescherming

I/O-apparaten op machineniveau met IP65/67-bescherming

De volgende generatie Simatic ET 200eco PN: nieuwe functies voor moderne machineconcepten en -eisen. Voor gebruik in redundante systemen met hoge beschikbaarheid dankzij S2-redundantie. Hoge stroombelastbaarheid met stroomvoorziening via L-gecodeerde stekker. Hoogwaardige industriële behuizing met IP65/67-bescherming voor buitengebruik.

Met de Simatic ET 200eco PN brengt Siemens een nieuwe generatie blok-I/O-apparaten op machineniveau op de markt. De nieuwe I/O-familie met IP65/67-beschermingsgraad omvat vijf digitale I/O-modules en een IO-Link-mastermodule. Deze biedt gebruikers een hele reeks nieuwe functies voor moderne machineconcepten en -eisen. Dankzij hun nieuwe industriële metalen behuizing zijn de modules ook onder zware  omgevingscondities betrouwbaar  en beschermd tegen UV-straling en schadelijke stoffen, waardoor het mogelijk is om de modules buiten fabrieksgebouwen te gebruiken. De modules worden via een L-coded stekker van stroom voorzien, wat resulteert in een aanzienlijk hogere stroombelastbaarheid. Dit maakt grotere kabellengtes in het veld mogelijk, alsmede de voeding en aansluiting van meer energie-verbruikende componenten (zoals klepaansluitingen), zonder dat er extra voedingskabels nodig zijn.

De nieuwe I/O-modules zijn voorzien van individueel configureerbare M12-aansluitingen  en ondersteunen S2-redundantie, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in redundante systemen zoals Simatic S7-1500R/H met hoge beschikbaarheid, bijvoorbeeld in tunneltoepassingen. Zonder extra programmeerinspanning kan de gebruiker met behulp van “Module Internal Shared Input” (MSI) of “Module Internal Shared Output” (MSO) van meerdere controllers tegelijkertijd en onafhankelijk de actuele schakeltoestand van de in- en uitgangen van een module aflezen. Dit verbetert de transparantie van de machine en de installatie.

De functie “Shared Device” maakt het mogelijk om de kanalen van een I/O-module te verdelen over twee IO-controllers. Hierdoor worden flexibele automatiseringsconcepten mogelijk.

Achtergrondinformatie:

Concepten voor nieuwe machines en installaties worden steeds decentraler. Schakelkasten worden kleiner, of verdwijnen zelfs volledig. I/O-systemen die vroeger in de schakelkast werden ingezet, worden vervangen door kleinere, robuuste versies in IP65/67 met volledige bescherming tegen stof en water. Het is nu mogelijk om kleinere machines te ontwerpen, omdat de apparaten bijna overal op de machine kunnen worden gemonteerd, wat ruimte en kosten bespaart. Bovendien kan de kabellengte tussen randapparatuur en sensoren of actuatoren aanzienlijk worden gereduceerd, wat enerzijds de materiaalkosten verlaagt en de montage, demontage en het transport van de machine vergemakkelijkt en anderzijds het optreden van defecten in de bekabeling tot een minimum beperkt.