Je bekijkt nu Non-stop digitale overdracht van sensorsignalen via veldbus

Non-stop digitale overdracht van sensorsignalen via veldbus

Harderwijk, februari 2024 – Digitale ingangsmodules voor PROFINET en EtherNet/IP. De decentrale IO-modules dienen als gateway tussen binaire sensoren en de veldbus en zijn daarmee een perfecte aanvulling op de  beschikbare IO-Link-master-familie van ifm.

Met de IO-modules kunnen schakelsignalen direct vanuit het veld via een veldbus verzonden worden. In de veldbustechnologie zijn verder geen systemen vereist. Daarnaast beschikken ze over een hoogfrequente tellerfunctie die via de PLC kan worden geactiveerd. Door de sensor uitgezonden impulsen worden in de module geteld en cyclisch als een tellerpakket naar de besturing gezonden. Dit draagt bij aan een exacte telling die niet wordt beïnvloed door de cyclustijd van de besturing.

De modules hebben dezelfde bouwvorm, indeling van de poorten en gestandaardiseerde M12-aansluitingen als de beschikbare IO-Link-master-familie van ifm. Dankzij de robuuste behuizing zijn ze dus ook geschikt voor gebruik in de moeilijkste omgevingen waaronder die met hoge hygiëne-eisen. Daarnaast beschikken ze over verschillende aansluit-mogelijkheden voor de voeding: enerzijds een M12-A-gecodeerde aansluiting met 1 x 4 A, anderzijds een M12 L-gecodeerde aansluiting met 2 x 16 A. Deze heeft een daisy-chainfunctie met andere modules van dezelfde productfamilie.

Contact:
ifm electronic b.v.
Deventerweg 1e
3843 GA Harderwijk
www.ifm.com/nl
+ (31) (0)341 – 438 438
info.nl@ifm.com