Je bekijkt nu PI Nederland verwelkomt Heijmans als lid

PI Nederland verwelkomt Heijmans als lid

Als een van de grootste bouwbedrijven in Nederland, gebruikt Heijmans PROFINET in de Scada/PLC besturingsystemen van de tunnels, bruggen, sluizen en waterkeringen die we realiseren en onderhouden voor onze opdrachtgevers. Niet alleen kan Heijmans hiermee in de toekomst beter, slimmer en duurzamer bouwen en optimaliseert ze haar werkprocessen, maar Heijmans kan ook onderhoud en vervanging voorspellen van de gebouwen en objecten in de infrastructuur.

Heijmans bouwt aan eigen IoT-oplossingen, waarmee data wordt verzameld en geanalyseerd. Deze informatie gebruikt Heijmans om de eigen bouw- en onderhoudsprocessen efficiënter en duurzamer te laten verlopen. Heijmans presenteert deze informatie ook aan opdrachtgevers, zodat zij een beter inzicht krijgen in het gebruik van de infrastructuur en gebouwen om daarmee betere beslissingen te kunnen nemen over de toekomst.

Het lidmaatschap van Heijmans aan PI-Nederland is dan ook tweeledig: Heijmans verwacht de komende jaren belangrijke ontwikkelingen op het gebied van cyber-security en IoT-connectivity van PROFINET en wil Heijmans graag geïnformeerd blijven op dit gebied om de opdrachtgevers van dienst te kunnen blijven. Daarnaast vormen veldbussen, maar ook bijvoorbeeld de CAN-bussen van onze voertuigen een interessante data-bron voor het werk van Heijmans. Daarbij kijkt Heijmans niet alleen naar het gebruik van standaard PROFINET-componenten maar bouwt Heijmans ook eigen oplossingen in hard- en software. Voor deze eigen ontwikkelingen is toegang tot alle fundamentele PROFINET documentatie onontbeerlijk, naast discussie met andere PROFINET gebruikers en ontwikkelaars. Heijmans ziet dan ook uit naar deelname aan de activiteiten van de PROFINET gemeenschap.

Kijk voor meer info op heijmans.nl