Je bekijkt nu Profibus uitbreidingsmodule voor de PLCnext-besturingen

Profibus uitbreidingsmodule voor de PLCnext-besturingen

PLCnext Technology combineert de betrouwbaarheid en veiligheid van de vertrouwde klassieke PLC’s met het open karakter en de flexibiliteit van smart devices. Het ecosysteem bestaat uit open hardware, modulaire engineeringssoftware, een wereldwijde community en een digitale softwaremarktplaats.

De PLCnext Controllers kunnen modulair worden uitgebreid met IO-modulen en modulen met een speciale functionaliteit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een extra Ethernet-interface, een Safety controller voor PROFIsafe-applicaties of een AI-module voor Machine Learning.

Nieuw hierin is een PROFIBUS-master waarmee u PROFIBUS-deelnemers in een PLCnext automatiseringssysteem kunt integreren. De module AXC F XT PB is een Profibus-master die zowel cyclisch (DP V0) als acyclisch (DP V1) met max. 125 Profibus-deelnemers data uitwisselt.


De modulen met een speciale functionaliteit communiceren via een PCIe gestandaardiseerde interface met de PLCnext Controller, waardoor ook andere aanbieders van hardware deze PCIe interface kunnen gebruiken.