Je bekijkt nu Servodrive Multi-Protocol

Servodrive Multi-Protocol

Bij de integratie van een servosysteem is connectiviteit een belangrijk thema. Het gaat dan niet alleen over de mechanische en elektrische maar vooral ook over de intelligente connectiviteit die nodig is om het servosysteem naadloos te integreren in een PLC-omgeving. Met de multiprotocol CMMT-AS drive maakt Festo die connectiviteit nu nog eenvoudiger.

Voor de communicatie tussen de servodrives en de machinesturing – de intelligente connectiviteit – kan gebruikgemaakt worden van real time ethernet waarbij de CMMT-AS servo drives beschikbaar zijn voor integratie in ProfiNet, EtherCAT, Ethernet/IP en Modbus netwerken.

 

Met de lancering van de multiprotocol drive is er nu een servodrive die deze vier veldbusprotocollen ondersteunt in één en dezelfde drive. Het is daarbij zelfs mogelijk om de drive zelf te laten detecteren welk netwerkprotocol door de bovenliggende sturing gebruikt wordt.

 

Voor wat integratie in een Profinet netwerk betreft ondersteunen de CMMT-AS Multiprotocol servodrives zowel het Profinet RT als IRT Protocol, evenals het PROFIenergy en PROFIdrive profiel in de applicatieclasses AC1, AC3 en AC4.

Deze drives zijn verkrijgkaar met nominale vermogens van 350 tot 6000 W (wordt nog verder uitgebreid)

 

Het in bedrijf nemen van deze drives verloopt zeer eenvoudig dankzij het gratis en zeer gebruiksvriendelijke softwarepakket Festo Automation Suite.

 

Standaard worden deze drives gebruikt met Festo synchrone servomotoren van de EMMT-AS reeks met One Cable Technology aansluiting (vermogen en encoder in één kabel), maar is het eveneens mogelijk om ook niet-Festo motoren aan te sturen (dankzij het ondersteunen van verschillende encoder protocollen).