Je bekijkt nu FOC-CONVERTERS VERZENDEN VELDBUSGEGEVENS VIA FOC

FOC-CONVERTERS VERZENDEN VELDBUSGEGEVENS VIA FOC

13/22 – De FOC-serie van Turck verzendt intrinsiek veilige veldbustelegrammen via glasvezelkabels – ook over afstanden van meer dan 2500 meter.

 

Mülheim, 3 november 2022

Turck presenteert nieuwe optocouplers voor de overdracht van veldbuscommunicatie via glasvezelkabel (FOC). De een- of tweekanaals apparaten van de FOC-serie geven veldbusprotocollen zoals Profibus-DP of Modbus RTU als lichtsignalen door via glasvezelkabels. De twee Ex-varianten van de FOC-couplers zijn uniek op de markt omdat ze in zone 1 kunnen worden geïnstalleerd en intrinsiek veilige signalen volgens RS485IS kunnen overdragen. 

De FOC-mediaconverters kunnen grote afstanden overbruggen van meer dan 2500 meter, afhankelijk van de gebruikte glasvezelkabel. FO-kabels zijn ook immuun voor elektromagnetische interferentie. Gebruikers kunnen met de apparaten naast point-to-point verbindingen ook ringtopologieën configureren voor maximale beschikbaarheid. Alle apparaten zijn voorzien van een universeel afschermingsconcept dat gemakkelijk kan worden aangepast aan het specifieke proces. De alarmuitgang van de FOC-converters meldt fouten, waardoor de tijd die nodig is voor probleemoplossing aanzienlijk wordt verkort.