Je bekijkt nu Safety meets Ex i: één module, twee keer zo veilig

Safety meets Ex i: één module, twee keer zo veilig

Een 4-kanaals digitale ingangsklem integreert functionele en intrinsieke veiligheid in één unieke busklem van het WAGO-I/O-SYSTEM 750. Gegarandeerde veiligheid op een inbouwbreedte van slechts 24 mm: de 750-663 voor PROFIsafe-toepassingen biedt uitkomst waar de veiligheid van personen in explosiegevaarlijke omgevingen van de zones 0 en 1 een absolute vereiste is.

De 4-kanaals digitale ingangsklem wordt in het WAGO-I/O-SYSTEM 750 in combinatie met klassieke automatiseringscomponenten in zone 2 geïnstalleerd. De vier intrinsiek veilige ingangen met functionele veiligheid kunnen worden ingezet in veiligheidsfuncties tot “SIL 3” en “Cat. 4 PLe”. Ondanks de gecombineerde eigenschappen zijn de vereisten voor de gebruikers tijdens de inbedrijfstelling niet veranderd: de Safety-interface van de nieuwe 4-kanaals digitale ingangsklem is identiek met de interface van een pure Safety-busklem van WAGO.

De informatie van de ingangen van de 750-663 wordt via de PROFIsafe-protocollen V1 en V2 samen met de overige procesgegevens via één veldbuskabel overgedragen. De ingangen worden continu op kortsluiting en externe voeding gecontroleerd. Met behulp van de configuratiesoftware WAGO-I/O-CHECK kunnen verschillende instellingen in de busklem worden verricht, bijvoorbeeld de bedrijfsmodus, het in- en uitschakelen van testimpulsen alsook discrepantie- en filtertijden.

Het WAGO-I/O-SYSTEM 750

Voor de meest uiteenlopende toepassingsgebieden toegelaten: het WAGO-I/O-SYSTEM houdt dankzij het modulaire en veldbusonafhankelijke design rekening met de eisen die aan decentrale veldbussystemen worden gesteld. De modulaire grondgedachte treft men ook aan in de ondersteuning van talrijke veldbussystemen. Afhankelijk van de toepassing kan tussen veldbuscouplers en veldbuscontrollers (PLC) voor verschillende protocollen worden gekozen. Meer dan 400 verschillende modules maken van het WAGO-I/O-SYSTEM 750 een schaalbare oplossing met een hoge integratiedichtheid en een uitermate aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding.