Je bekijkt nu Schokbestendige inductieve koppelingen

Schokbestendige inductieve koppelingen

14/23 – De nieuwe NIC serie van Turck draagt gegevens en tot 18 watt vermogen over zonder contact

Turck heeft zijn sets inductieve koppelingen vernieuwd en biedt nu naast verbeterde prestaties ook extra functies zoals selectief koppelen. Met een opstarttijd van 600 ms maken de NIC koppelingen kortere productiecycli en dus een hogere productiviteit mogelijk. 

Met IO-Link COM3 ondersteunen de NIC koppelingen de maximale datatransmissiesnelheid van 230,4 kbps. De robuuste koppelingen zijn bestand tegen hoge schokbelastingen en dragen 18 W vermogen over via een 7 mm luchtinterface. Als “contactloze connectoren” zijn ze volledig slijtagevrij en dankzij beschermingsklasse IP68 permanent afgedicht. Een flexibele hoekoffset tot 15° en parallelle offset tot 5 mm zorgen voor een grote installatievrijheid. De diagnosefunctie detecteert de aanwezigheid van het secundaire deel en metalen voorwerpen in de luchtspleet.

Dankzij bidirectionele communicatie kunnen actuatoren worden geactiveerd en sensorsignalen worden verzameld. Naast “dynamische koppeling”, waarbij alle primaire en secundaire onderdelen gekoppeld kunnen worden, ondersteunen de koppelingen ook “selectieve koppeling”, waarbij een primair onderdeel alleen kan communiceren met geselecteerde secundaire onderdelen. Hiervoor is het apparaat rechtstreeks toegankelijk via IO-Link. Typische toepassingen van de NIC koppelingen zijn verwisselbare gereedschappen, draaitafels of automatisch geleide voertuigen.