Je bekijkt nu Multicode-reader voor IO-Link

Multicode-reader voor IO-Link

 

Identificatiesystemen | Optische identificatie van 1D/2D codes en tekst

– Evaluatie van verschillende codes en teksten in één enkel beeld.

– Simpele integratie en configuratie via IO-Link.

– Gebruiksklaar uit de doos, eenvoudig “teachen” van de codes is voldoende.

– Betrouwbare detectie, zelfs bij blootstelling aan omgevingslicht en uitdagende oppervlakken.

Breed inzetbare oplossing voor productie en logistiek
De O2I multicode-reader leest 1D- en 2D-codes en tekstelementen. Zelfs meerdere of gecombineerde codes of tekstgedeelten zijn in één enkele scan door de O2I te analyseren. Daardoor is de multicode-reader een universeel toepasbare krachtpatser voor productie- en logistieke processen. Waarbij de aanwezigheid van codes en tekstinformatie gecontroleerd moeten worden op kwaliteit of om vast te leggen voor product-tracebility. Dankzij de geïntegreerde en aan te passen RGBW-verlichting zijn zelfs moeilijke kleurencombinaties van code/tekst en achtergrond gemakkelijk te lezen.

Eenvoudig te integreren dankzij IO-Link
Integratie is uiterst eenvoudig dankzij de IO-Link communicatie. De multicode-reader kan rechtstreeks vanuit de doos in de bestaande IO-Link-infrastructuur worden opgenomen. De eenvoudige set-up leidt tot een simpele instelling van de sensor voor de gewenste code. Meer veeleisende identificatietaken zijn beschikbaar middels de gebruiksvriendelijke “Vision Assistant” software.

Data met een inhoud van meer dan 32 bytes worden automatisch in meerdere blokken verdeeld en via IO-Link in de snelle COM3-standaard naar de controller gestuurd. De datablokken worden automatisch gescheiden met een instelbare data hold-time. Er zijn geen speciale functieblokken nodig voor het besturingsprogramma, wat een groot voordeel is voor de gebruiker.

Bovendien is het met IO-Link eenvoudig de sensorparameters rechtstreeks vanuit het besturingssysteem in te stellen. Denk hierbij aan focussering, datastrings voor de vergelijking van codes of diagnose. Hierdoor is de reader eenvoudig aan te passen aan wisselende producten of bedrijfsprocessen.

Multicode Reader O2I

Meer weten over de mogelijkheden van de Multicode Reader? Check onze site:
https://www.ifm.com/de/en/shared/productnews/2023/sps/optical-identification-of-1d-2d-codes-and-text