Je bekijkt nu Siemens SIMATIC IPC’s zijn nu multi-protocol geschikt dankzij cifX PC-kaarten van Hilscher

Siemens SIMATIC IPC’s zijn nu multi-protocol geschikt dankzij cifX PC-kaarten van Hilscher

Siemens, een van ‘s werelds toonaangevende technologieconcerns, en Hilscher, specialist in industriële communicatieoplossingen vertegenwoordigd door Helmholz Benelux, slaan de handen ineen. Uitgerust met Hilscher’s cifX PC-kaarten biedt Helmholz Benelux haar klanten nu de mogelijkheid om hun SIMATIC IPCs aan te sluiten op alle industriële communicatienetwerken.

De wereld van industriële automatisering van vandaag wordt gekenmerkt door een zeer heterogeen communicatielandschap. Dit resulteert in machines en productiesystemen die zijn verbonden via verschillende netwerkstandaarden, wat een grote uitdaging met zich meebrengt. De samenwerking tussen Siemens en Hilscher voorziet gebruikers van SIMATIC IPCs van flexibele toegang tot alle gangbare fieldbus- en Real-Time Ethernet-systemen. Dit stelt hen in staat om te reageren op complexe eisen in alle sectoren en toepassingen.

De integratie van de extra netwerkinterface is zeer eenvoudig: Hilscher en Siemens bieden een bundel bestaande uit een cifX PC-kaart in een compact M.2-formaat en een geschikt connectorpaneel voor de box of de paneel-pc. Dit vereenvoudigt de integratie voor de gebruiker tot niets meer dan het inpluggen en aandraaien van schroeven.

CiFX PC-kaarten – de multiprotocol PC-kaart
De cifX PC-kaarten zijn gebaseerd op Hilscher’s eigen netX-chip technologie. Het stelt de integratie van alle relevante fieldbus- en Real-Time Ethernet-netwerken mogelijk met slechts één hardwareplatform. Gebruikers profiteren van uniforme apparaatstuurprogramma’s, een configuratietool en een universele API voor alle protocollen.

Met dit platform kunnen gebruikers alle gangbare automatiseringsprotocollen integreren als controller of device, waaronder: PROFIBUS-DP, PROFINET-IO, DeviceNet, POWERLINK, CANopen, EtherCAT, SERCOS, EtherNet/IP en Modbus/TCP.

De verscheidenheid aan protocollen zorgt ervoor dat de oplossing kan worden aangepast aan de brede scala aan communicatievereisten in marktsegmenten en economische sectoren. Gebruikers kunnen er ook op vertrouwen dat hun industriële communicatietoepassingen compatibel zijn met de specifieke netwerkeisen van de verschillende apparaten, machines en installaties in de wereldwijde automatiseringsmarkt.

Door SIMATIC IPCs en cifX-technologie te combineren, profiteren gebruikers van een flexibele en uitgebreide reeks communicatieoplossingen.

De productbundels bestaande uit bijpassende cifX-kaarten en de montagedelen, bijvoorbeeld voor SIMATIC IPC227G en IPC BX-39A, zijn verkrijgbaar bij Helmholz Benelux met aparte artikelnummers.

Voor meer informatie over de nieuwe mogelijkheden die de samenwerking tussen Siemens en Hilscher biedt, kunt u contact opnemen met Helmholz Benelux.

Over Helmholz Benelux:

Helmholz Benelux is een toonaangevende leverancier van industriële automatiseringsoplossingen in de Benelux-regio. Wij bieden hoogwaardige producten en diensten aan klanten in diverse industrieën en helpen hen bij het optimaliseren van hun automatiseringsprocessen.

Meer informatie of een toelichting kunt u contact opnemen met:

Dolf van Eendenburg, tel. 085-4010710, e-mail: dolf.vaneendenburg@helmholz-benelux.eu

Helmholz Benelux B.V

Elektraweg 5

3144 CB  Maassluis