Je bekijkt nu Siemens veiligheidsrelais met communicatie en simulatiemogelijkheid

Siemens veiligheidsrelais met communicatie en simulatiemogelijkheid

Siemens maakt het u al jaren eenvoudig om lokale veiligheidstoepassingen snel en efficiënt te implementeren – met SIRIUS 3SK. De 3SK veiligheidsrelais bieden maximale functionaliteit en besparen tegelijkertijd ruimte in de schakelkast.

Highlights

SIRIUS 3SK2 met Profinet

– Naadloze integratie van veiligheidstoepassingen op automatiseringsniveau
– Parametrisering en diagnose vanaf elke locatie met Safety ES
– Installatie-informatie op alle apparaten, zoals smartphones

SIRIUS 3SK2 met SIRIUS SIM
– Offline simulatie van toepassingen – vind het juiste component
– Configuraties maken en testen zonder fysieke componenten!

Communicatie
De flexibele, modulaire serie veiligheidsrelais kunnen optioneel worden uitgebreid met een Profinet communicatie module. Dit helpt gebruikers om veiligheidstoepassingen naadloos te integreren in hun automatiseringssystemen. Met het SIRIUS 3SK2 veiligheidsrelais kunt u eenvoudig meerdere veiligheidsfuncties in één compact product configureren. Met de gebruiksvriendelijke drag & drop-parametreersoftware Safety ES kunt u veiligheidsfuncties eenvoudig ontwerpen, testen en optioneel uw ontwerp simuleren m.b.v. SIRIUS SIM of de applicatie diagnosticeren.
Dit opent nieuwe mogelijkheden zonder uitgebreide bedrading of programmering. Profinet biedt toegang op afstand tot parameterinstellingen en uitgebreide diagnosefuncties. Dit vereenvoudigt de inbedrijfstelling en diagnose aanzienlijk, waardoor stilstandtijden verkort- of zelfs helemaal vermeden kunnen worden. Machine operators hebben snel toegang tot de specifieke fabrieksinformatie die ze nodig hebben op het HMI of smartphone.

Simulatie
Veel machinebouwers worden geconfronteerd met de noodzaak om snel en eenvoudig het juiste component voor hun toepassing te vinden. De gratis SIRIUS SIM 3SK2 simulatorsoftware geeft gebruikers de kans om vertrouwd te raken met de uitgebreide reeks functies in 3SK2 op basis van bestaande toepassingen. Configuraties kunnen ook worden gemaakt en getest in de simulator. De mogelijkheid om snel en eenvoudig configuraties te maken en te testen bespaart tijd en geld tijdens de engineeringfase, omdat er voor de simulatie geen fysieke componenten nodig zijn en de toepassingen met groot gemak en in korte tijd kunnen worden aangepast.


SIRIUS SIM simulatiesoftware voor 3SK2

TIA Portal en Safety ES
Vanaf de release van TIA Portal V17 is de Safety ES software, naast het gebruikelijke standalone gebruik, ook te integreren in TIA Portal. Dit levert u een unieke combinatie tussen SIMATIC PLC-besturing en 3SK2 veiligheidsrelais.


SIRIUS Safety ES (V18) parametreersoftware voor 3SK2

Hardware
Het 22,5mm SIRIUS 3SK2 is het smalste software-parametreerbare veiligheidsrelais op de markt.
Het heeft een 10-tal veilige ingangen, een 2-tal veilige- en 1 signaaluitgangen.
Dit volstaat om met één module direct 3 tot 4 veiligheidsfuncties te realiseren.
Met de 45 mm brede 3SK2 uitvoering, die 20 veilige ingangen, 4 veilige- en 2 signaaluitgangen heeft, kunt u zelfs 6 tot 8 veiligheidsfuncties realiseren. Deze uitvoering heeft een diagnosedisplay.
De uitgangen van de 3SK2 kunnen onafhankelijk van elkaar worden toegewezen en aangestuurd.

Toepassingen

Typische toepassingen voor SIRIUS 3SK2 zijn noodstopcircuits, toegangs(hek)bewaking, gebiedsbewaking en muting met lichtscherm of laserscanner. Extra veiligheidstoepassingen kunnen al naar gelang uw wensen gemakkelijk worden gerealiseerd.

Goed combineerbaar
Net als het SIRIUS 3SK1 veiligheidsrelais is de SIRIUS 3SK2 eenvoudig te combineren via verbindingsadapters met 3SK1 uitgang-uitbreidingsmodules en SIRIUS 3RM1 failsafe motorstarters – zelfs zonder extra bedrading!

De SIRIUS 3SK veiligheidsrelais laten zich naadloos integreren in de machineautomatiseringstechniek. Dit minimaliseert de engineering- en trainingsimpact en heeft een positieve invloed op de installatiebeschikbaarheid. Flexibiliteit is gegarandeerd dankzij het modulair op te bouwen systeem en de gebruiksvriendelijke software-interface van de 3SK veiligheidsrelais.

Meer informatie:
SIRIUS 3SK2 Filmpje Youtube: https://youtu.be/VeAq6Ltcag8?si=VcEZBMZDRUqBXr39
Website: www.siemens.com/nl/veiligheidsrelais
Brochure: https://assets.new.siemens.com/siemens/assets/api/uuid:79196f93-8dde-432e-8615-72183327958a/siep-b10102-00ws-sirius-3sk-deenus-144.pdf