Je bekijkt nu SIRIUS 3RW Softstarters – Veelzijdig, robuust, intelligent en nu ook Failsafe!

SIRIUS 3RW Softstarters – Veelzijdig, robuust, intelligent en nu ook Failsafe!

De 3RW Softstarters zorgen dat elektromotoren soepel, gemakkelijk en efficiënt opstarten en verbeteren de betrouwbaarheid en levensduur van uw applicatie.

Elektromotoren zijn van cruciaal belang voor de meeste industrieën. Om installaties betrouwbaar en duurzaam te laten functioneren is het belangrijk dat deze motoren goed beschermd en bewaakt worden. SIRIUS Softstarters bieden hiervoor de ideale oplossing! Deze zijn in staat de start- en aanloopstroom te beperken door de voedingsspanning flexibel en geleidelijk op te bouwen. Hierdoor wordt de mechanische belasting van de aandrijflijn gereduceerd, kunnen spanningsdips in het energienet worden voorkomen en verlengt u de levensduur van uw applicatie en elektromotor.

Dankzij ons uitgebreide portfolio biedt Siemens een passende oplossing voor bijna iedere applicatie. Hieronder een overzicht van onze 3RW5 Softstarters:

SIRIUS 3RW55 – 3-fase gestuurd voor 5,5 kW tot 1.200 kW aandrijvingen:
Maximale functionaliteit voor de meest veeleisende toepassingen, compleet met slimme functies zoals pump cleaning, pump stop, automatische parametrisatie en conditie monitoring.
Ook is de 3RW55 de eerst softstarter met geïntegreerde Safe Torque Off-functie (STO) voor SIL 1/
PL c veiligheidsapplicaties zonder extra componenten en tot SIL 3/ PL e met slechts 1 extra SIRIUS magneetschakelaar.

SIRIUS 3RW52 – 3-fase gestuurd voor 5,5 kW tot 560 kW aandrijvingen:
Economisch en eenvoudig instelbare stoftstarter m.b.v. potmeter, een ideaal alternatief voor ster-driehoek starters en toepasbaar voor veel aandrijfapplicaties.

SIRIUS 3RW50 – 2-fase gestuurd voor 75 tot 315 kW aandrijvingen:
Compact en economisch versie voor standaard toepassingen incl. soft torque. De ‘soft torque’-functie voorkomt stroompieken tijdens opstarten en reduceert mechanische belasting bij starten en stoppen. Ideaal voor pompen: voorkomt drukpieken in leidingen en daarmee schade als gevolg van waterslag.

Alle 3RW5 Softstarters zijn uit te breiden met diverse communicatie modules, denk daarbij aan PROFINET, PROFIBUS, Ethernet/IP en Modbus. Dit helpt bij uitgebreide diagnose en besturingsmogelijkheden en zijn te integreren in TIA Portal. Voor directe diagnose op de softstarter zelf zijn er optioneel twee verschillende bedieningspanelen beschikbaar.

Website:

www.siemens.com/nl/softstarter

Youtube:

https://youtu.be/s9LltBbX78E

Brochure 3RW5 Softstarters:

https://assets.new.siemens.com/siemens/assets/api/uuid:d3174c23-d700-4bfc-80aa-731f7efa8519/siep-b10301-00wssanftstartersirius3rwdeenus-72.pdf