Je bekijkt nu Veilige toegangscontrole voor machines en installaties gebaseerd op gebruikersniveau

Veilige toegangscontrole voor machines en installaties gebaseerd op gebruikersniveau

In alle industriële sectoren is beveiligde toegangscontrole voor machines en systemen erg belangrijk: om schade te voorkomen veroorzaakt door onjuist gebruik, manipulatie of om traceerbaarheid en vastleggen te garanderen. Echter, de beste aanpak is sterk afhankelijk van randvoorwaarden en de omstandigheden ter plaatse.

De eenvoudigste oplossing is een sleutelschakelaar. Ze worden veel gebruikt in de industrie op machines en systemen te beveiligen tegen ongeoorloofde toegang. Het gecontroleerde en veilige aan- en uitschakelen van machines en systemen is alleen mogelijk met de juiste sleutel. Met conventionele sleutelschakelaars zijn verschillende sloten met verschillende sleutels nodig voor elke machine als de autorisaties veranderen. Voor servicemonteurs of operators die toegang nodig hebben tot meerdere machines, wordt snel een grote bos sleutels verzameld.

Met de innovatieve oplossing van de SIRIUS ACT RFID-keuzeschakelaars is er nu een volledig nieuwe oplossing voor sleutelschakelaars, aangezien er slechts één slot nodig is voor meerdere keuzemogelijkheden! Toegangsautorisatie wordt toegewezen via RFID-sticks met verschillende kleuren. Het systeem biedt de gebruiker de mogelijkheid om de autorisatie toe te wijzen via vooraf geprogrammeerde RFID-sticks of om de autorisatie zelf en persoonlijk uit te voeren.

Wanneer wordt een RFID-keuzeschakelaar aanbevolen?

  • Kosteneffectieve optie voor eenvoudige autorisatie oplossing met meerdere keuzemogelijkheden.
  • Veilige toewijzing van verschillende autorisatieniveau’s zelfs zonder controller (PLC) of programmeerkennis mogelijk door middel van RFID-keuzeschakelaars met de standaard elektronische module.
  • Individuele gebruikers autoriseren en registreren met behulp van de IO-Link interface.
  • Kan tevens worden gebruikt voor selecteren van verschillende receptinstellingen op machines

 

Youtube 

Meer informatie

Brochure SIRIUS ACT