Je bekijkt nu MTP toegevoegd aan PI Technology Portfolio

MTP toegevoegd aan PI Technology Portfolio

De productie van moderne goederen vereist fabrieken met een steeds toenemende complexiteit. De tijd en inzet die nodig is voor planning, configuratie en inbedrijfstelling neemt toe en ook de kosten stijgen.

Dit is waar Module Type Package (MTP)-technologie een rol in kan spelen. Door een productie locatie in te delen in modules, wordt het mogelijk om gestandaardiseerde installatiedelen te gebruiken. Ook de flexibiliteit kan op deze manier worden vergroot. Hierdoor kunnen wijzigingen in productie-installaties gemakkelijker worden doorgevoerd.

MTP is ontwikkeld door NAMUR en ZVEI. In PROFIBUS & PROFINET International (PI) hebben beide organisaties een solide partner gevonden voor de verdere ontwikkeling, kwaliteitsborging en internationale distributie van MTP.


Samenwerking met andere organisaties en verenigingen is niets nieuws voor PI. Eén van Het meest recente voorbeeld is Ethernet-APL, dat ook is ontwikkeld op basis van NAMUR-vereisten. NAMUR en ZVEI blijven een ​​belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de specificaties van MTP. PI zal dit verder door ontwikkelen in de technologie- en marketingwerkgroepen, met het oog op het creëren van nationale en internationale normen en de distributie naar de markt.

PI zal ook zijn ervaring op het gebied van training en certificering inbrengen om aanbod te ontwikkelen voor MTP. Een goed ontwikkeld trainings- en certificeringsaanbod vormt de basis voor interoperabiliteit tussen fabrikanten. Met 53 compentence centra, 31 opleidingscentra en 9 testlaboratoria wereldwijd is PI optimaal gefaciliteerd voor MTP. “We zien MTP als de ideale aanvulling op onze technologie”, geeft Karsten Schneider, voorzitter van PI, aan. “PI transformeert momenteel van een veldbus organisatie naar een echte enabler van Industrie 4.0 in de productiesector.” Technologieën zoals MTP zullen dit profiel blijven aanscherpen. “Wij verenigen fabrikanten van automatiseringsoplossingen voor productautomatisering en de procesindustrie als geen andere organisatie”, vervolgt Schneider.

Modulair produceren met MTP wordt gezien als een belangrijk onderdeel van digitalisering in de maakindustrie. Essentiele KPI’s kunnen aanzienlijk verbeterd worden dankzij MTP.
Zo verwachten experts van de tijd tot marktintroductie kan worden gehalveerd, de engineeringkosten met 70 procent kunnen worden verminderd en de flexibiliteit met 80 procent kan worden vergroot. Vanuit de samenwerking, zal PI nu de juiste werkgroepen opzetten om aan de slag te kunnen gaan met MTP.