Je bekijkt nu Vario-X decentrale automatisering zonder schakelkast

Vario-X decentrale automatisering zonder schakelkast

Toenemende digitalisering, kortere ontwikkelingscycli, hogere klanteisen en een toenemend tekort aan geschoolde arbeidskrachten – de wereld van de automatisering verandert in razend tempo. Murrelektronik heeft het antwoord op al deze vereisten en presenteert. Vario-X, een modulair en flexibel automatiseringsplatform waarmee alle automatiseringsfuncties voor de eerste keer volledig decentraal, d.w.z. zonder schakelkastarchitectuur kunnen worden geïmplementeerd.

Bekijk hier alle highlights van Vario-X

Geniaal en eenvoudig

Vario-X is een modulair automatiseringsplatform dat geheel naar wens kan worden samengesteld. Alle automatiseringscomponenten – waterdichte en stofdichte modules met IP65-classificatie – zijn direct op de plaats brengt waar ze nodig zijn. Het systeem bestaat uit:

  • Decentrale automatisering – zonder schakelkast

Vario-X brengt sensoren en actuatoren rechtstreeks in de besturingsomgeving en zorgt voor een betrouwbaar spannings-, signaal- en databeheer. Maar ook voor de naadloze integratie van decentrale servoaandrijvingen. Eenmaal geassembleerd kan de Vario-X oplossing gemakkelijk en zonder verdere bescherming worden bevestigd aan alle gangbare montagesystemen.

  • 40% snellere installatie

De installatie en bekabeling is plug-and-play met standaard M12- en MQ15-connectoren, waardoor bedradingsfouten worden voorkomen en de montagetijd wordt verkort.

  • De lucht uitschakelen in de productie

Vario-X bevordert de elektrificatie van productieprocessen en biedt een veel efficiënter alternatief voor pneumatiek. Het vervangen van pneumatiek door elektronica levert voordelen op voor alle betrokkenen. En zeker niet onbelangrijk; door minder energie verbruik helpen we onze planeet.

  • Digital twin voor planning, installatie, gebruik en service

De met Vario-X geautomatiseerde installatie heeft vanaf het begin een digital twin. Een beweegbaar 1:1 beeld van de echte installatie, die alle functies en parameters van het latere systeem bevat – en dit reeds in de projectfase voordat zelfs maar het eerste mechanische onderdeel is besteld of geassembleerd. Dit alles verkort de montage- en inbedrijfstellingstijd aanzienlijk.

 

Vario-X elimineert een tijdrovende installatie. Instellingstijden en foutbronnen worden verleden tijd. Service en uitvaltijden worden aangepast aan uw productiecycli door voorspellend onderhoud. Klinkt complex, maar Murrelektronik maakt het heel eenvoudig!”

Neem contact op met ons op en wij informeren u graag over wat Vario-X voor uw productieprocessen kan betekenen.

 

Murrelektronik BV

+31 (0) 85 222 02 82

sales@murrelektronik.nl

www.murrelektronik.nl

 

 

Bekijk hier de introductievideo van de Vario-X =>